29 de febr. 2024

Victòria d'una treballadora al jutjat!




Volem comunicar-vos, amb molta satisfacció, la victòria al jutjat i la recuperació del seu lloc de treball d'una persona del departament d'activitats aquàtiques, tot  gràcies a una sentència judicial en la qual queda acreditada que ha patit vulneració dels seus drets fonamentals i  persecució sindical.

Lamentem profundament, que els canvis organitzatius vagin acompanyats de l'abús de poder.

En aquest cas, la incorporació del nou director Ramón Pallejà i el fet de reorganitzar el departament d'activitats, per poder posar en plantilla una persona afí com a nova directora d'activitats,  ha portat el Club a modificar les condicions laborals d'una treballadora, amb una llarga història dins l'entitat i dins d'aquest departament, desproveint-la de continguts, tot i ser membre de CE d'empresa i  pocs dies abans d'unes eleccions sindicals.

Entenem que el director tenia l'aval del president Sr. Claudi Martí, ja que sinó no fos així, la cosa encara és més greu perquè voldria dir que no pot controlar els càrrecs que ell mateix ha col.locat a dit.  Val a dir que la vulneració dels drets fonamentals d'una persona és molt greu. 

Posant la mirada enrere, sembla que aquesta junta no ha entès res del passat. Tots, absolutament tots els invents que han aportat al llarg de dècades persones col.locades en llocs d'alt comandament i que no tenien cap coneixement del funcionament del Club Natació Sabadell, MAI han funcionat, i d'ells no en queda ni rastre en el Club. Aquí podríem fer una llarga llista de moltes persones que han fracassat en el seu intent d'aportar criteris d'empresa avantguardista que no encaixen en un club esportiu centenari, que té el seu propi tarannà. I amb això no vol dir que no creiem en un desenvolupament cap a un club modern i millor, però sense comptar amb l'aportació de l'experiència, no funciona.  Les decisions preses des d'una actitud autoritària, amb prepotència, sense cap empatia i menyspreant l'experiència dels treballadors/es que fa anys que treballen al Club, com ho estem veient ara mateix, està condemnat al fracàs i com dèiem en un post anterior, sembla que el president no acaba de sortir-se'n en la gestió.

2 de febr. 2024

Cada cop més càrrecs i menys treballadors...








Darrerament, sembla que les coses es compliquen molt en el Club Natació Sabadell, tant a nivell social com laboral.

És evident que el Sr. Claudi Martí no se'n surt amb la gestió d'aquesta Entitat. Des de l'any 2022 fins avui, s'han confeccionat quatre organigrames diferents. S'ha substituït un director general de la casa per una persona externa, sense cap vinculació laboral ni coneixement de l'entitat, que el primer que fa és canviar les empreses de socorrisme i neteja, així com crear un alt càrrec per una persona molt propera a ell, tal com vam informar anteriorment. Val a dir que aquesta nova empresa de neteja manifesta continus abusos de poder sobre els treballadors.

És evident que l'allau de queixes dels socis sobre la neteja, les quals ens consta que algunes han arribat a sanitat, evidencia que les coses van a pitjor, i parlant de l'àmbit laboral, a part d'un tema molt greu del que ja informarem més endavant, demandes judicials per vulneració dels drets, persecució sindical i acomiadaments. Cal recordar que totes aquestes causes costen diners al Club, o sigui una despesa innecessària pel soci.  No tenim clar que finalment tota aquesta mala gestió no acabi en un sobrecost pel soci.


11 de gen. 2024

Nova empresa de restauració al Club Natació Sabadell

Ens hem assabentat que l'actual empresa concessionària del servei de Restauració que va adjudicar el Sr. Claudi Martí a Aromas y Raices,  regentada per qui va donar suport al Sr. Martí en  les eleccions a l'any 2017 i a la qual,  gairebé un any abans de finalitzar el contracte, just abans de convocar les noves eleccions de l'any 2022, va ser renovada per 6 anys més, està a punt de deixar de prestar aquest servei.  Fins aquí, i sense que puguem entendre aquesta renovació "exprés" per deixar de prestar el servei poc després, entenem que  tampoc seria cap problema, mentre es respectin tots els drets dels actuals treballadors. 



Però hi ha un tema molt més greu i que algú ens hauria d'explicar, si més no, a tots els socis i sòcies del Club i és saber qui es farà càrrec del crèdit de 240.000 € que el Club Natació Sabadell va atorgar a aquesta empresa i que també li va renovar el termini de devolució fins al 30 de juny del 2028, segons acord de Junta Directiva de data 21 de març de 2022. 

Esterem molt atents!!








22 de des. 2023

Assemblea general del dia 14 de desembre 2023





El dia 14 de desembre es va fer l’Assemblea general ordinària del Club Natació Sabadell.

Com era d’esperar, va ser una assemblea sense incidències ni preguntes incòmodes, on es va aprovar un tancament d’exercici i una previsió per l’any següent sense cap obstacle. Ja sabem que les assemblees tenen molt de compromissaris a dit i la gent comença a acostumar-se a l'opacitat d’aquesta Junta davant els temes importants.

Pel que fa al tema econòmic, tanquen l’exercici amb superàvit d'11.528 €, que atribueixen a la derrama de quota energètica de mig milió d’euros i a la venda de la cogeneració.

Sobre la venda de la cogeneració, expliquen que l’empresa ENDESA , a part d'un ingrés al voltant de 600.000, es compromet a una inversió d’un milió d’euros, comprant 4 motors nous, dels quals el CN Sabadell en pagarem un lloguer. Tot molt bonic, però ens estranya molt que ENDESA no hi guanyi res. D’aquest tema no han explicat ni de quin import és aquest lloguer, ni de quants anys estem parlant ni quines són les obligacions del CNS. Sense aquestes dades és impossible valorar si ha estat una bona operació o torna a ser un error com el del pàdel, que encara ningú sap quant paga el soci del club pel lloguer de la zona de les pistes de pàdel de Montcada.

Quan parlen de com van els números, expliquen que un dels tres bancs, concretament el BBVA, "abandona el barco", regalant 3000000 €. Jordi Guarch deixa clar que el Club no podia continuar pagant l'import anual de devolució de capital més interessos, per tant, i llegint entre línies, podem dir que el CN Sabadell estava en fallida?

Per fer front els pagaments, es renegocia l'ajustament dels interessos, però s’incrementa el termini del deute. També queda clar que és primordial l’augment de socis per mantenir la viabilitat. Tot i això el CN Sabadell no es podrà permetre fer cap inversió per la millora de les instal.lacions, durant molt de temps.

Pel que fa a l'organigrama del Club, Claudi Mart', explica que s’ha prescindit de la figura del Director General, (ja sabem que aquest paper l'interpreta el Sr. President) i actualment les àrees estan encapçalades per:


Director econòmic: Paco Luna

Director esportiu: Xavi Balaguer

Directora de màrqueting: Mercè Vallès

Director d'instal.lacions i

serveis: Ramón Pallejà

Director comercial: David Granero


Aquests dos últims,el president va especificar que eren treballadors externs, que no formavan part de la plantilla del CN Sabadell, tot i que va obviar dir que el Director Comercial és el seu nebot.

Segurament, per primer cop a la història del CNSabadell, la meitat de la branca directiva professional, no és treballadora de la mateixa Entitat. Ens preguntem si no hi té res a dir sobre això el Comité d’Empresa.

12 de des. 2023

Qui mana al CN Sabadell?

El passat dia 4 de desembre, va tenir lloc la reunió del Plenari del Consell d'Honor que precedeix a l'assemblea general ordinària de socis compromissaris. Entre altres temes, es va presentar el resultat de l'exercici econòmic 2022/2023, el qual per primer cop en molt temps dona un resultat positiu.


Cal recordar que els anteriors exercicis:

2021/22     - 297.347 €
2020/21     - 585.923 €
2019/20     - 269.868 €

o sigui que en els tres anteriors anys, s'acumulen unes pèrdues de 1.153.138 €.

Però no és per posar-se medalles un resultat d'aquest exercici en positiu d'11.528 € i molt menys si tenim en compte que durant 6 mesos els socis del CN Sabadell han pagat una derrama, anomenada quota energètica, la qual, segons el que es va presentar a l'assemblea extraordinària del 8 de març d'enguany, havia de suposar uns ingressos de 537.522 €.

Un dels punts que va presentar la Junta del Consell d'Honor va ser la modificació de l'article 60.3.e dels vigents Estatuts del CN Sabadell, que diu:

"Els acords de la Junta (Consell d'Honor) són adoptats per majoria simple dels seus membres. El vot del president és de qualitat."

pel següent redactat:

"Els acords de la Junta són adoptats per majoria simple dels seus membres assistents, amb un mínim de quatre. El vot del president és de qualitat."

El motiu d'aquesta proposta,  ve donada perquè en una votació de 7 membres del CH sobre un tema, 4 havien votat a favor i 3 en contra, però la Junta Directiva del CN Sabadell va revocar la decisió al.legant que no havien votat els 8 membres que componen la junta del CH i per tant, la votació no era vàlida.

Després d'un gran debat entre els assistents i amb la forta oposició de l'advocat del Club, nomenat en reunió de junta directiva del dia 21 de novembre de 2022, va prendre la paraula el Sr. Claudi Martí i amb un to sec, molt autoritari, i mostrant molt poc respecte per la tasca que realitzen les persones que componen el CH, va deixar clar que aquest Consell sols era un òrgan de consulta i que en tot cas era la Junta Directiva del CN Sabadell la que tenia sempre l'última paraula i que per moltes propostes que fessin, si aquestes no eren del gust de la Directiva, no es faria res del que proposessin. Val a dir que es va fer un silenci molt significatiu entre tots els assistents i va costar reprendre la reunió, tot i aixó i després d'unes paraules conciliadores per part de diferents membres de la Junta del CH, es va procedir a la votació, sent el resultat de 12 a favor i 14 en contra i algunes abstencions.






Bon moment per recordar l'entrevista a iSabadell del 9 de gener de 2017 on Claudi Martí deia:

"Es redactaran uns nous estatuts, per fer una entitat més oberta, crearan el Consell de Joves i Nens i també un espai on el soci pugui dir la seva. S’apostarà pels pressupostos participatius. A escala patrimonial, es reformaran algunes dependències de la seu dels carrer Montcada, a Covadonga, s’adeqüaran les Naus Bessones, a la mateixa zona, i seguiran les obres a Can Llong. També es farà un nou conveni col·lectiu per a la plantilla i es buscarà la pau social. “La pau social, que ha de ser la normalitat, l’aconseguirem amb sentit comú: respecte, escolta, obertura i integració”, ha assegurat Martí. El seu equip critica l’opacitat i el personalisme de la gestió de Torres, parlant de gestió “fosca” i assegurant que “hi ha molta por al CN Sabadell”.


Que lluny queden aquestes bones propostes d'entitat participativa i oberta i , en canvi, que properes les d'opacitat i personalisme. Ens preguntem,  què tindrà la cadira de President que fa tan semblants als que darrerament l'han ocupat.